2011 Realització de l’escultura Homenatge als músics Richard Wagner i Joan Llongueres 2011, Pl. Wagner. Entre Diagonal, carrer Beethoven i Ganduxer. Barcelona.

Acer corten i polimetacrilat, 4mts x  74cm  x  57cm

He volgut transmetre la meva pinzellada a les rajoles de formigó, per això, he treballat el traç amb acer corten, l’òxid que agafa en pocs dies dona un to pictòric i a la vegada escultòric a la peça. Així mateix he utilitzat el nom dels compositors i algunes de les seves composicions (en el cas de Wagner també alguns dels seus personatges) com element plàstic. Les lletres que formen el nom de les composicions i els personatges wagnerians estan realitzades en acer inoxidable. Finalment, el nom dels compositors són d’un formigó de color més clar. Les rajoles medeixen 3 metres per 40 centímetres.

Per a completar tot l’espai s’ha col·locat l’escultura homenatge als dos compositors. Com deia és una peça de quatre metres d’alçada, els dos primers, els que toquen a terra són d’acer corten, la resta la componen cinc peces de polimetacrilat de sis centímetres de gruix, treballats amb les meves pinzellades gravades en les cinc planxes. Sota de cada una d’aquestes planxes hi ha col·locada una tira de leeds que donen llum interior a cada una de les peces.

La primera i la segona peça que donen a la plaça Wagner porten gravat el nom d’aquest compositor, a l’altre banda, les dues primeres peces porten gravat el nom del mestre Llongueres.

Tan les cinc peces de polimetacrilat, com les rajoles de la plaça, representen les partitures repartides de forma desordenada per la taula de treball dels músics.

Ricard Vaccaro